Geniet deze zomer van een steigerhout loungebank!


De steigerhout loungebank is een echt eye catcher

Een steigerhout loungebank zit er trendy en modern uit en is ook nog eens ideaal als je lekker wilt ontspannen. Heerlijk in je eentje een boekje lezen of op je telefoon filmpjes kijken of gezellig kletsen met anderen terwijl de zon langzaam ondergaat. Het zitcomfort van een goede steigerhout loungebank kun je vergroten door het plaatsen van kussens. Dat gaat van kleine losse elementen tot een grote plofkussens. Precies in de kleuren die passen bij de rest van exterieur. Vrolijk de boel wat op door te kiezen voor kussens met een print in dezelfde kleur als de bloemen in je tuin. Een goede kwaliteit steigerhout loungebank kan een eye catcher zijn voor je tuin of tuinterras.

Het voordeel van een steigerhout loungebank

Steigerhout is hout dat al een leven heeft gehad. Hierdoor heeft het van nature al een doorleefde uitstraling. Als je kiest voor steigerhout dan kies je voor hout dat al jaren dienst heeft gedaan in de buitenlucht. Het heeft dus al jarenlange bloot gestaan aan direct zonlicht, temperatuurwisselingen en door de regen en stof heeft het hout z’n stoere uitstraling gekregen. Hierdoor heeft het hout ook een natuurlijke beschermlaag gekregen. Dit wordt ook wel een patinalaag genoemd en zorgt voor het karakteristieke en grijzige uiterlijk. Steigerhout draagt bij aan een duurzame samenleving met zo min mogelijk afval. Het onderhoud van steigerhout is heel eenvoudig. Je kunt het hout behandelen met een voedende olie, waardoor deze beter bestand is tegen de weerselementen. Verder kun je de steigerhouten loungebank eenvoudig met een nat doekje afnemen. Na ongeveer twee jaar kun je deze weer een nieuwe oliebehandeling geven.

Verschillende steigerhouten loungebanken

Er is behoorlijk wat te kiezen. Je hebt de keuze uit een aantal modellen. Een van de meest populaire loungebanken heeft een recht armleuning. Aangezien deze armleuning lekker breed is, kun je er je drankje of je boek op leggen. Er is ook een model met een schuine armleuning. Hierdoor kun je je lekker in een hoekje nestelen wat het loungegevoel nog groter maakt. En verder is er een loungebank met een verhoogde zit. Dit is natuurlijk ideaal als je deze wilt aanschuiven bij de eettafel. Bij alle modellen heb je de keuzen uit een dicht of open achterkant.