Hoe een boomhut te bouwen

boomhut

De eerste regel van het bouwen van een boomhut is dat het allemaal afhankelijk is van de boom. Je kunt de jouwe modelleren op deze, of op die van je buurman, of op een die je zag op Treehouse Masters, maar de boom (of bomen) in je tuin zal anders zijn – dikker, verder uit elkaar, dichter bij elkaar, sterker, zwakker – dus je ontwerp zal dienovereenkomstig veranderen.

De tweede regel is dat de kinderen erbij betrokken moeten worden. De bouw van een boomhut was een belangrijk verkoopargument toen we onze jongens vertelden dat we uit de grote, spannende stad naar een slaperige, landelijke stad verhuisden. Ik heb nog steeds de handgetekende plannen van onze oudere zoon voor hoe hij wilde dat het eruit zou zien. (Het is dichtbij.) En ze reden allebei wat spijkers en schroeven en vonden wat coole takken die we in het ontwerp hebben verwerkt. Ze deden mee.

De laatste regel is, dat het niet zal eindigen zoals je denkt dat het zal eindigen. Dat betekent: Het plan zal veranderen als je gaat. Nieuwe ideeën zullen zich vormen als je eenmaal in die boom zit. En andere ideeën zullen niet meer te doen zijn. Takken zullen in de weg zitten, en de dingen zullen er over het algemeen anders uitzien dan in de lucht. Zelfs een paar meter omhoog. Dus improviseer. Pas je aan. Maak het de jouwe.

HANG DE VLOERBALKEN OP.

Ik koos een boom met twee boomstammen en mat op elke stam een meter boven de grond. Voor de vloerbalken heb ik drie drukbehandelde planken van 2 x 12 meter gebruikt en die heb ik op elke stam van 10 voet uitgewaaierd: een balk aan de buitenranden van de bomen, en een balk die door de V in het midden is geregen.

De buitenste uiteinden van de draagbalken heb ik ondersteund met verticale drukbehandelde 4 x 4 palen en klemmen om ze stabiel te houden. Vervolgens heb ik 5/16-inch-diameter gaten geboord door de dwarsbalken en heb ik ¼-inch-diameter x 3 voet-lange gegalvaniseerde stalen draadstangen door alle drie de dwarsbalken geboord (zie foto hierboven), maar niet door de boomstammen. Ik heb de 2 x 12s goed vastgemaakt aan de stammen door moeren en ringen toe te voegen aan de uiteinden van de staven en deze vast te draaien met een sleutel. Dus, op dit punt werden de drie grote vloerbalken in de lucht gespoten. De dwarsbalken werden aan het ene uiteinde met de draadstangen vastgezet op de stammen en aan het andere uiteinde met verticale stutten vastgezet.
4 x 4s.

MAAK DE BASIS VAST EN BOUW DE VLOER

De 4 x 4 palen aan de buitenste uiteinden van de dwarsbalken werden permanente steunen, versterkt door diagonale drukbehandelde 2 x 4 stutten. Met behulp van een accu-impactdriver heb ik de draagbalken aan de bovenkant van de 4 x 4s vastgeschroefd met een bevestiging van buitenaf: GRK 3 1/8-inch structurele schroeven. (Het voorboren van de draagbalken met schroef-schachtgaten maakt het inbrengen van de schroeven een stuk gemakkelijker). Vervolgens heb ik met 3-inch gegalvaniseerde dekschroeven de 2 x 4 stokjes aan de palen bevestigd, zoals op de foto (links, in het midden). De stutten geven het frame meer stijfheid en helpen slingeren en wiebelen te voorkomen.

Zodra de balken en palen zijn vastgezet, installeert u de boomhutvloer door 2x drukbehandeld hout over de balken te schroeven. Ik heb afwisselend 2 x 4s en 2 x 6s gebruikt om een interessante look te creëren. Bevestig elke vloerplaat met 3-inch dekschroeven (rechts).

REGELINGEN TOEVOEGEN

Ik heb de uiteinden van de vloerplanken laten wankelen (in tegenstelling tot ze gelijk met elkaar te knippen), zodat ook de opwaartse stutten van mijn leuningen wankelen. Ik heb eenvoudigweg 2 x 4s op dezelfde lengte gemeten en ze met meer structurele schroeven aan de uiteinden van elke plank bevestigd, en daarna heb ik een platte reling langs de bovenkant toegevoegd, helemaal rondom. Voor de afwisseling vonden de kinderen een aantal interessante takken rond het emplacement, en die hebben we vervangen door een aantal van de stokjes (zie foto hierboven).

Ik improviseerde terwijl ik ging: Als een hoek niet sterk genoeg leek, voegde ik er genoeg steun aan toe om hem sterk te maken. Waar de leuningen de bomen ontmoeten, heb ik een houtblok bevestigd, met zo weinig mogelijk bevestigingsmiddelen, om als basis te dienen voor de leuning om een beginpunt, of eindpunt, voor de leuning aan te brengen.