Gids voor verfafwerking (zodat u uw geld niet verspilt)

verfafwerking

Het kiezen van de verkeerde soort lakafwerking kan betekenen dat de kosten van een do-over twee keer zo hoog zijn.

Er is een basis vuistregel die je moet volgen bij het kiezen van verfglans: Hoe hoger de glans, hoe hoger de glans – en hoe hoger de glans, hoe duurzamer het zal zijn.

Vlakke verf heeft geen glans; hoogglans is alles glanzen. Daartussenin zitten eierschaal, satijn en halfglans, elk met zijn eigen praktische en decoratieve taak.

Zo kiest u de juiste verfglans voor uw schilderklus.

Hoogglans

De meest duurzame en gemakkelijkst schoon te maken van alle verfglans, hoogglanslak is hard, ultraglanzend en lichtreflecterend. Denk aan apparaat-verf hard.

De hoogglans is een goede keus voor gebied dat kleverige vingers raken — kabinetten, versiering, en deuren. Hoogglans is echter te veel glans voor binnenmuren. En zoals een Spandex jurk, toont hoogglans elke hobbel en rol, dus niet beknibbelen op het voorbereidingswerk.

Praktische toepassing: keukens, deur- en raambekleding
Duurzaamheid: zeer hoog

Semi-Gloss

Goed voor ruimtes waar vocht, druppels en vetvlekken de muren uitdagen. Ook goed voor trimwerk dat veel misbruik vergt.

Praktische toepassing: keukens, badkamers, bekleding, stoelrails

Duurzaamheid: hoog
Satijn
Heeft een lekkere glans die, ondanks de naam, vaak wordt omschreven als fluweelzacht. Het is gemakkelijk schoon te maken, waardoor het uitstekend geschikt is voor gebieden met veel verkeer. Zijn grootste fout is dat het toepassingsfouten onthult, zoals rol- of penseelstreken. Later bijwerken kan lastig zijn.

Praktische toepassing: familiekamers, foyers, gangen, kinderkamers

Duurzaamheid: hoog
Eierschaal
Tussen satijn en plat op de glans (en duurzaamheid) schaal zit eierschaal, zo genoemd omdat het in wezen een vlakke (geen glans) afwerking is met weinig glans, zoals een kippenei. De eierschaal bedekt goed de wandperfecties en is een geweldige afwerking voor het verzamelen van ruimtes die niet veel hobbels en schaafwonden krijgen.

Praktische toepassing: eetkamers, woonkamers

Duurzaamheid: medium
Platte of matte
Een vriend aan muren die iets te verbergen hebben, plat/matte doorweekt het licht, in plaats van het te reflecteren. Het heeft het meeste pigment en biedt de meeste dekking, wat zich vertaalt in tijd- en geldbesparing. Het is echter moeilijk schoon te maken zonder de verf eraf te halen met het vuil.

Praktische toepassing: slaapkamers voor volwassenen en andere kamers in het interieur die niet door kinderen worden opgeruwd.

Duurzaamheid: middelmatig-laag
Tips voor het kiezen van de juiste glans
Als uw verfkleur donker en rijk is, maar u wilt geen superglanzend effect, stap dan ten minste een niveau lager op de glansschaal. Dat komt omdat hoe donkerder en rijker de kleur van de verf is, hoe meer kleurstof het heeft, wat de glans versterkt. Dat is ook het geval als je een grote, zonovergoten of onvolmaakte muur schildert. Hoe hoger de glans, hoe meer gebreken.

Het toevoegen van glans voegt ook toe aan de kosten, meestal een extra dollar of twee per gallon als je stap omhoog op de glans schaal.